ВІДКРИТТЯ "КЛАСУ БЕЗПЕКИ"

09 лютого 2024 року у Петрівській філії Петрівського ліцею Петрівської селищної ради відбулось відкриття «Класу безпеки», який облаштували педагоги закладу.

Клас створено в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка школярів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навички самозахисту, здоров’язбережувальних компетентностей, надання домедичної допомоги, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

З початком повномасштабного вторгнення зросла потреба у вивченні основ безпеки життєдіяльності та цивільного захисту. В нинішній тривожний час діти повинні знати, як правильно діяти в надзвичайних ситуаціях, аби зберегти здоров’я своє та рідних. Цей яскравий, просторий «Клас безпеки» –безпековий простір, де учні, поєднуючи корисне і приємне, здобуватимуть навички безпечної поведінки в умовах війни. Створення та функціонування такого класу безпеки зараз має вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління – запорука успішного та безпечного майбутнього країни.

Клас розділений на декілька навчальних зон. Простір класу безпеки обладнано необхідними навчально-методичними матеріалами та приладами: картинками, які моделюють реальні життєві ситуації, муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для надання домедичної допомоги, засобами пожежогасіння, інвентарем з дорожнього руху, відео та наочними матеріалами, інформаційними стендами, інструкціями з безпеки життєдіяльності тощо. Тут школярі зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил дорожнього руху, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги із залученням працівників ДСНС, Нацполіції. Наочне знайомство школярів з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.

На відкритті «Класу безпеки» були присутні гості – провідні інспектори ВЗНС Олександрійського Ру Гу ДСНС України в Кіровоградської області – ПЕЧЕНИЙ А. В., БОЧАРОВ А.М. та начальник відділу освіти Петрівської селищної ради – ОРАНСЬКА І.В.

Учні 4-а класу першими прослухали урок безпеки від фахівців Служби порятунку, і показали, що вони обізнані в цій сфері та отримали нові знання і масу позитивних емоцій. Провідні інспектори розповіли школярам, як потрібно поводитися під час пожежі, як здійснювати евакуацію з приміщення у разі загрози, та як поводитися якщо знайшли невідомий предмет. Учні також мали змогу приміряти каску та форму рятувальника, одягнути захисний дихальний апарат, дізнатися як працює вогнегасник, які види інструментів та засобів використовують у своїй роботі рятувальники. Гості також принесли і подарунки: посібники про ментальне здоров’я для педагогічних працівників та плакати, цікавинки, зошити для школярів від компанії UNICEF Ukraine, щоб уроки у класі безпеки стали ще цікавішими. Інспектори ДСНС побажали дітям отримати у класі безпеки багато корисних знань та щасливого дитинства під мирним небом України.

Створений клас є важливим кроком у напрямку забезпечення безпеки та розвитку школярів на шляху до отримання необхідних знань та навичок для підготовки їх до майбутніх викликів та загроз сучасного світу. Класні керівники будуть проводити тематичні заняття, навчання школярів основам безпеки, що допоможе їм уникнути травм, нещасних випадків та інших небезпек.

Це важливий крок на шляху до забезпечення якісної освіти в галузі безпеки та захисту дітей від надзвичайних ситуацій. Він дає змогу навчати дітей різного віку основам безпеки в різних сферах життя, розпізнавати небезпеки, розуміти, як діяти в екстремальних ситуаціях.

Кiлькiсть переглядiв: 65

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.