Охорона філії в умовах воєнного стану

На виконання наказу начальника відділу освіти Петрівської селищної ради від 04 листопада 2022 року № 117, наказу директора департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації від 27 жовтня 2022 року «Щодо забезпечення охорони закладів освіти в умовах воєнного стану» та з метою створення безпечних умов організації освітнього процесу, запобігання надзвичайним ситуаціям у Петрівській філії Петрівського ліцею проведено відповідні заходи:

1. Із 21 по 25 листопада 2022 року у рамках тижня з пожежної безпеки працівниками Петрівської Служби Надзвичайних Ситуацій для учасників освітнього процесу філії було проведено онлайн профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо поведінки в разі виникнення ситуацій, які загрожують їх безпеці та здоров’ю . Працівниками рятувальної служби були озвучені теми небезпеки під час поводження з невідомими предметами, небезпечних вогнищ на відкритих територіях та пожежної безпеки в будинку. Класні керівники 1-4 класів провели онлайн уроки з мінної безпеки за наданими матеріалами Департаментом організації заходів цивільного захисту ДСНС України та UNICEF Ukraine .

2. Розроблено алгоритм оперативного інформування правоохоронних органів у разі виявлення на території філії підозрілих осіб або предметів, що можуть становити загрозу життю учасників освітнього процесу.

3. На інформаційних куточках філії розміщені правила поводження під час надзвичайної ситуації (пожежа, сирена, електробезпека, безпека на дорозі, підозрілі предмети…) та надіслано учасникам освітнього процесу (учням 1-4 класів) у вайбер групи правила щодо дій у надзвичайних ситуаціях, пам’ятки про правила поводження з підозрілими предметами тощо…

4. У філії постійно діє посилений пропускний режим доступу до школи осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі.

5. Посилено контроль за недопущенням внесення до приміщень закладів освіти отруйних речовин, вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу життю та безпеці здобувачів освіти та працівників.

6. Поновлено об’єктові інструкції про невідкладні дії учасників освітнього процесу в разі виникнення надзвичайних ситуацій та підготовлено пам’ятки відповідальним працівникам у разі виникнення надзвичайної ситуації.

7. 04 листопада 2022 року (Коцарь В.М., Канатенко Л.М., Шахов А.А.) та 08 листопада 2022 року (Несмашний О.І.) проведено цільовий інструктаж із сторожами з правил охорони приміщень і території закладів освіти, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, правил поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

8. Щоранку та щовечора працівником із обслуговування закладу освіти та сторожами проводиться обстеження будівлі та території філії, з метою своєчасного виявлення підозрілих предметів та сторонніх осіб. У разі виявлення підозрілих предметів, відповідальні працівники, оперативно інформуватимуть правоохоронні органи за відповідними телефонами.

Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.