День Рідної мови

21 лютого в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято нагадує про важливість мови, яка є інструментом у збереженні духовного та матеріального спадку кожного народу. Для українців мова – це не просто набір слів, а й могутня зброя у боротьбі з ворогом.

Історія свята офіційно розпочинається від 1999 року, коли ЮНЕСКО прийняла рішення підтримати мовне різноманіття у світі. Його заснування пов’язано з подією, що відбулася 21 лютого 1952 року в Бангладеші (Східний Пакистан).

З нагоди події, що сталася в Бангладеші, ЮНЕСКО затвердив 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. Свято розпочали відзначати у 2000 році. Тож цього року ми робитимемо це вже 22-й раз. До слова, за даними ЮНЕСКО сьогодні у світі існує близько 6 тисяч мов, 43% з них знаходяться під загрозою зникнення. Зокрема, лише в Європі під загрозою перебувають 30 мов, 13 із яких – на межі зникнення.

21 лютого 2023 року у Петрівській філії Петрівського ліцею відбулися заходи до Дня рідної мови . Класні керівники 1-4 класів та педагогічні працівники філії під час ранкових зустрічей , на уроках знайомилися із казкою про рідну мову, розповідали історію рідної мови, переглядали відео про красу рідної мови, декламували вірші про рідну мову, проходили квести, розгадували ребуси, вікторини

*https://youtu.be/fYrx51CaJRw

*https://youtu.be/GtONa5lpUfk

*https://youtu.be/sseuCQRqB-0


Галерея "День рідної мови 2023"

Кiлькiсть переглядiв: 42

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.