День Соборності в Україні

Щорічно 22 січня в Україні відзначають День Соборності й згадують одразу про дві важливі події в нашій історії:

  • підписання IV Універсалу Центральної Ради, яким проголосили незалежність УНР у 1918 році;
  • проголошення Акта Злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки в 1919 році (об’єднання українських земель в одну державу).

Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за 100 років бажання українців жити в соборній незалежній Україні тільки укріпилося. Це бажання, яке тече по жилах нових поколінь українців, обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, у філії було організовано та проведено ряд заходів: урок державності«Шлях до незалежності», тематична виховна година«Велика злука – великі сподівання», виставка малюнків учнів 1-4 класів «Моя чарівна Україна». Шкільний бібліотекар підготувала тематичні книжкові виставки історичної та художньої літератури«Любити Батьківщину – знати її історію». Учні та їх батьки на чолі з дитячим шкільним волонтерським рухом та волонтерською організацією «Коліжаночки» організували збір та передачу продуктів харчування, різноманітних смаколиків та засобів гігієни воїнам, які тримають південний напрямок та мешканцям Херсонської області, які довго жили під російською окупацією.

Діти із стрічок сплели патріотичні браслети, із солоного тіста створили сувенірні герби та виготовили листівки з найтеплішими побажаннями для наших захисників та захисниць, взяли участь у Всеукраїнському проекті ланцюг єднання «Єднаймо душі та серця заради мирного буття», долучилися до акції «Подаруй тепло воїну», зокрема заготовили чергову партію матеріалу для створення окопних свічок.

/Files/images/2022-2023/Prezentatsiya-bez-nazvy-1.png

Кiлькiсть переглядiв: 48

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.