День Безпечного Інтернету

7 лютого 2023 року у Петрівській філії Петрівського ліцею, як і у всьому світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це був 20 День безпечного Інтернету.

Щодня у всесвітньому павутинні створюються тисячі web-сайтів, на яких мільйони користувачів розміщують свій контент. Бути у курсі головних тенденцій інтернету, який постійно змінюється, дуже важливо. Адже розуміння цих змін дає можливість найкраще підготуватися до всіх останніх оновлень інтернету.

Цей день також відзначають для того, аби зрозуміти важливість безпеки в інтернеті. Перебувати у безпеці під час роботи в інтернеті означає бути захищеним від усіх загроз і ризиків, що існують в онлайн-середовищі. Під загрозами й ризиками слід розуміти все, що може поставити під загрозу безпеку особистої інформації, спричинити небезпечні зв’язки, або вплинути на ваше психічне здоров’я та загальне самопочуття.

День безпечного інтернету відзначається, щоб допомогти поколінню що підростає зрозуміти основи й принципи безпеки в інтернеті. І це стосується не лише питання захисту себе самого, але й усвідомлення власної відповідальності за те, аби не завдавати шкоди іншим – навмисно чи мимохіть. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.

Цей день привертає увагу суспільства з одного боку до негативних аспектів використання Інтернету, а з іншого – до позитивних ініціатив і проєктів, спрямованих на підвищення освіченості користувачів у використанні інформаційних технологій.

Від соціальних мереж – до онлайн-банкінгу: сьогодні Інтернет тісно використовується у нашому житті і діяльності. Окрім комп’ютерів та ноутбуків, ми підключаємо до Інтернету – мобільні телефони, планшети, холодильники, телевізори й багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у Всесвітній мережі.

Тисячі людей в усьому світі об’єднуються заради підвищення компетентності з питань безпеки онлайн. Не забуваймо,Інтернет є таким, яким ми створюємо його щодня: він є кращий і доброзичливий настільки, наскільки кожний з нас є ввічливим та позитивним онлайн.

У цей день діти нашої філії пригадували правила роботи в інтернеті, переглядали мультфільм "Хаппі та її суперсила" та грали в гру, перевіряючи свої знання. Пропоную сьогодні Вам: http://game.cedem.org.ua/...

А батьків знайомили з інформацією щодо батьківського контролю "14 інструментів батьківського контролю в онлайні" https://ms.detector.media/.../2016-07-13-14-instrumentiv.../

Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.