День вишиванки!

Захистимо своє! —саме такими єофіційні гасла свята вишиванки цього року.

Вишиванка то є генетичний код українців. Символ віри, надії, любові. Символ сміливості, боротьби таперемог. Вишиванка єднає українців тадрузів України повсьому світу, бо це є духовна броня українців. Столицею вишиванок вважають місто Чернівці.

Щороку, у травні, місяці вся країна вбирається у яскраві вишиті сукні та сорочки, щоб нагадати всьому світу про приналежність до українського роду.

І цей рік не став виключенням. Учні нашої школи з великим завзяттям надсилали свої фото ще на передодні свята. Брали участь у флешмобі, демонстрували своє вбрання, та вбрання молодших братиків та сестричок. А ще з великим задоволенням одягали домашніх тварин у «вишитий орнамент».

У кожному хрестику є образ сонця, води, землі, миру, спокою. Квіти символізують вдачу, багатство і родючість землі. Успіхи у землеробстві і тваринництві кодувались у вишитих символах. Мати, вишиваючи сорочку, зашивала довголіття і щасливу долю своїй дитині.

І сьогодні нічого не змінилось в духовності українців. Але страшна біда, яка багато років не дає українцям жити в волі, знов прийшла до нас. І зараз наш народ захищає нелише фізичні кордони України, айдуховно-культурні. Бо вишиванка єдуховною бронею українців. Вишита сорочка була, є, табуде символом нашої ідентичності, віри, надії, любові, боротьби, аголовне— Перемоги. Перемоги над злом, яке уособлює сучасна росія. Яка чинить геноцид проти українців вже багато століть поспіль.

Адже раби ніколи непереможуть вільних людей, оберегом яких євишиванка.

Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.