Працюємо на ПЕРЕМОГУ!

Загальновідома істина, що діти – майбутнє нашої держави. І сьогодні, як ніколи, ми прагнемо, щоб це майбутнє було світлим, радісним, і головне – мирним.

Війна порушила мирне життя усіх українців, торкнулася вона і нашої школи. Так сталося, що сьогодні, незважаючи на всенародний біль та руйнування не тільки сподівань та планів, а й звичного для усіх життя, необхідно знаходити сили жити, працювати і – навчатися.

Нам довелося перевести звичний освітній процес у Петрівській ЗШ І ступеня, філії КЗ «Петрівське НВО «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» на дистанційне навчання, щоб не наражати учнів на небезпеку під час надзвичайного воєнного стану. Це виклик не тільки для дітей, сімей, а й для вчителів. У непрості часи війни діти так само переживають стрес і тривогу. Їх відчуття підсилені тим, що вони не завжди розуміють, що відбувається.

Для організації освітнього процесу в дистанційному режимі уроки відбуваються як у онлайн (синхронно з використанням платформ Zoom, Meet у режимі реального часу), так і офлайн (асинхронно, тобто через розміщення посилань у мобільному додатку Viber для перегляду відеороликів, відеоінструкцій, презентацій та завдань).

На сайті школи у розділі «Новини», «Дистанційне навчання» розміщені: розклад, посилання на онлайн уроки (Zoom, Meet) кожного класного керівника та вчителя-предметника, до яких учні долучаються за розкладом . Учні, батьки, адміністрація школи, служба якості освіти можуть приєднатися до онлайн уроку та переглянути його.

Також педагогічні працівники активно користуються ресурсами національних освітніх платформ "Всеукраїнська школа онлайн", "На Урок", "Моя школа", "Всеосвіта".

Педагоги, у тісній співпраці з батьками, забезпечують максимальну ефективність та охоплення учнів навчанням. Класні керівники, вчителі- предметники 1-4 класів зазначили, що мотивація й рівень відповідальності учнів у період дистанційного навчання підвищилися.

Слід зазначити, що 29 учнів школи, які виїхали за межі країни, теж активно долучаються до навчання і перебувають на постійному зв’язку з педагогами.

Діти, які вимушено залишили домівки та евакуювалися в безпечні регіони України, мають право здобувати загальну середню освіту за формою, яка є найбільш безпечною для дитини. На сьогодні, у нашій школі, навчається 10 учнів 1-4 класів із різних міст, що тимчасово окуповані. Завдання класного керівника, практичного психолога школи – допомогти здобувачам освіти з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб адаптуватися в учнівському колективі . Практичний психолог школи надає здобувачам освіти, їх батькам допомогу у нормалізації та стабілізації психічного стану через особистий прояв посиленої уваги, вияв любові до дітей, психологічної підтримки тих вихованців, які цього потребують.

Після проведених уроків, педагогічні працівники нашої школи активно долучаються і до волонтерства. Педагоги входять до команди «Коліжаночки» та постійно допомагають громаді та ЗСУ.

Організація освітнього процесу в умовах воєнного стану потребувала і іншого змісту та підходів до проведення виховної роботи. Основним цільовим напрямом стало забезпечення особистості фізичного, психічного, соціального і духовного благополуччя вихованців. Класні керівники разом із педагогом-організатором організовують різноманітні форми співпраці під час онлайн-уроків та поза ними. Дають вихованцям різні посильні завдання, які вони виконували, презентували, декламували чи обговорювали в парах чи групах.

Вихованці нашої школи стали активними учасниками різноманітних онлайн конкурсів, марафонів, акцій, аукціонів, флешмобів:

- аукціон «Мамо, я бачу війну»;

- фестиваль до Дня Європи «Єврофест-2022» (номінація відеопоезія);

- флешмоб «Привітай воїна з Великоднем»;

- віршований марафон «Діти Петрівщини – воїнам України»;

- благодійна акція «Подарунок воїнам» (3-Б клас плели браслетики з патріотичною символікою та надсилали воїнам);

- районна акція «Підтримай наших героїв» (3-Г клас);

- районний флешмоб «Вірш українською мовою»(3-Б, 2-В класи);

- районний конкурс «Символи України на вулицях Петрівщини»(1-4 класи);

- аукціон «Малюнки для порятунку українців».

Учениця 3-Б класу - Кубарич Софія, здобула перемогу і отримала Диплом ІІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі присвяченому Лесі Українці «Змагаймося за нове життя!».

Підсумовуючи зазначене вище, хочемо акцентувати увагу на тому, що

діти, батьки, педагоги вносять частинку своєї праці, творчості, душі до спільної загальнодержавної мети – перемоги та побудови щасливого життя під мирним небом!

Кiлькiсть переглядiв: 70

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.