Про підсумки Тижня Безпечного Інтернету

Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет – це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров"я та майбутнього. Сьогодні немає засобів впізнання особи, з якою спілкуєшся, тому важко перевірити інформацію щодо співрозмовника. Є дуже багато випадків, коли себе видають за інших, приписуючи собі гарну зовнішність, риси характеру, захоплення.

Учні та педагогічні працівники нашої школи 8 лютого 2022 року провели День безпечного Інтернету.

В рамках тижня проведено ранкові зустрічі для учнів 1-4 класів «Поведінка в Інтернеті», «Безпека в Інтернеті», Інформаційна безпека в мережі».

Під час проведення тижня учні школи ознайомилися із Чат-ботом Telegram, Viber, за допомогою якого дізналися, як визначити кібербулінг, як самостійно видалити образливі матеріали з соціальних мереж, а також куди звертатись за допомогою, та взяли активну участь у конкурсі малюнків на тему «Безпечний інтернет".

Учні школи створили інформаційний стенд про безпеку в Інтернеті, на уроках розробляли буклети «Безпечний Інтернет для дітей», створювали малюнки «Безпека в Інтернеті», переглядали мультфільми «Фіксики про Інтернет», «Казки про Інтернет».

Соціальним педагогом для учнів 1-2-х класів були проведені заняття з теми "Безпечна поведінка дітей в Інтернеті", "Правила безпечного використання соціальних мереж", де вихованці дізналися все про соціальні мережі, познайомитися із різними ситуаціями, які виникають в мережі, поглибили свої знання з основних правил безпечної поведінки в Інтернеті.

Розроблені рекомендації з питаннь безпеки в Інтернеті для батьків та учнів, виготовлено пам'ятки про те, як батьки можуть контролювати поведінку своїх дітей в Інтернеті та розміщено на вебсайті закладу.

Педагогічні працівники закладу долучилися до Всеукраїнського онлайн-флешмобу до Дня безпечного Інтернету, який проводився в рамках співпраці GoogleУкраїна та Міністерства освіти і науки України. По завершенню флешмобу учасники створили цифрові бейджи та отримали підготовлений кейс для впровадження в освітню діяльність.

Кiлькiсть переглядiв: 71

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.