Проходження курсу "БЕЗБАР*ЄРНА ГРАМОТНІСТЬ"

В українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливості безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг з боку держави та бізнесу тощо.
У відповідь останніми роками дедалі більше поширюється запит на впровадження інклюзії та безбар’єрності в різних життєвих сферах. Рівний доступ, рівні можливості, забезпечення залучення та універсальності стають важливими темами, які дискутуються та починають впливати на порядок денний.
Міністерство цифрової трансформації презентувало освітній курс, який знайомить глядачів із принципами безбар’єрності на прикладі повсякденних ситуацій. Курс називається “Безбар’єрна грамотність”. Він доступний на порталі “Дія.Цифрова освіта”
22 педагогічних працівників школи долучилися до участі у проходженні курсу "Безбар’єрна грамотність" та успішно його пройшли, отримавши відповідні сертифікати. (Москаленко А.Р., Гридасова І.І.. Капустинська Т.В., Воронцова Л.В., Семенко І.В., Борисова Г.М., Вєрік О.В., Гарькава О.О., Горністова І.А., Коломоєць Т.Г., Каплун Л.А., Васюта І.О., Копійка В.М., Пеліпака Н.М., Кудряхіна О.А., Мовчан Л.І., Ошега З.С., Петренко В.Г., Приходкова О.В., Стець М.І., Комишан А.М., Свіргун Г.О.)

Курс допоміг педагогічним працівникам школи знайти відповіді на такі запитання:

  • Що таке безбар’єрність?
  • Що саме спричиняє бар’єри?
  • Кого стосується безбар’єрність?
  • Чому варто уникати стереотипів і упереджень?
  • Чи готові українці долати бар’єри?
  • Чому суспільство потребує безбар’єрності?
  • Чому безбар’єрність – спільна справа?

/Files/images/pl/безбарєрн..jpg

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.